Schakel- en verdeelinrichting

Van der Sijs Techniek en Automatisering levert laagspanning verdeelsystemen en schakelinrichtingen van 6-6300 ampère. Wij ontwerpen, fabriceren en assembleren in onze KEMA gecertificeerde werkplaats volgens de strengste normen en conform IEC61439.

Elk onderdeel en het eindproduct verdeel- en besturingskasten wordt getoetst door onze test meester voordat het op transport gaat. Het accent van ons werk ligt op kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid. Kwaliteit en veiligheid uit zich in normen en de betrouwbaarheid in de samenwerking met leveranciers van A-merken. Jaarlijks investeren wij in opleidingen voor onze vakmensen om zo de technische kennis up-to-date te houden.
Van der Sijs Techniek en Automatisering is licentiehouder van:

 • ABB type: Pro E comfort-Mistral,
  Pro-E Energy Twinline/Compact serie en Pro E Power Triline, SPEP en ArTu-K
 • Eaton Holec type: X-Energy, Halyester
 • GE Power Controls type: VP, SEN+, GEA+, VMS, FOR
 • Schneider Electric type: Prisma-G en Pack.
 • Siemens type: Sivacon S4, Alpha 400, Alpha 630 en Alpha 1250

Verdeelsystemen zijn in kunststof en plaatstaal verkrijgbaar, uitvoering van bouw- vorm 1 t/m 4 en in IP20 t/m IP67.

 • vast gemonteerd
 • uitrijdbaar
 • inplugbaar

Van der Sijs Techniek en Automatisering heeft haar gerenommeerde naam in de markt verdiend doordat wij steeds weer de vertaalslag kunnen maken van een vraag naar een technische oplossing. Of zoals Coen Hogendoorn, eindverantwoordelijke van deze divisie het zegt:

“Je hebt een verdeler, een verdeler en een verdeler. Maar waar het om gaat, is: hoe bouw je de verdeler op, zodat het voldoet aan de technische specificaties en hoe is het aansluitgemak. Dat is waar wij goed in zijn;
waar onze toegevoegde waarde ligt.
Je koopt iets goeds”.

Trots zijn we op de steeds grotere en complexere projecten die ons worden aangeboden. Onze klanten zoeken een partner die meedenkt, adviseert en waar nodig kan fungeren als een spin in het web tussen fabrikant en installateur.
Zo heeft Van der Sijs Techniek en Automatisering als eerste in de wereld een walaansluiting voor een elektrisch schip gerealiseerd en waar 4 disciplines in 1 verdeler zijn verwerkt. Dat kunnen we omdat we die disciplines in huis hebben: 1) Besturingen, 2) Automatisering, 3) zeer grote verdelers kunnen bouwen en 4) een aansturing van de automatisering (voor het laden) en beveiliging op afstand borgen middels een app. Onze interne expertise is daarmee op optimale wijze gebruikt.

Een ander voorbeeld waar onze expertise voor is ingezet, is in een project voor een datacenter. De doelstelling: er mag nooit totale uitval zijn. De wens was ook dat er met grote verdelers van 4000 ampère werd gewerkt. Zoek een oplossing! Allereerst is er een werkgroep gevormd waarin alle aspecten en consequenties van keuzes zijn uitgewerkt. Dit heeft geleid tot een integratie van besturing, verdelers en automatisering. In de verdelers is een 3-voudige automatisering gebouwd voor de besturing van noodstroom. De voedingen waarmee gewerkt werd, zijn: het energiebedrijf, de generator en de noodgenerator.

Hierin zaten UPS-en verweven. De automatisering is zo uitgevoerd dat er een back-up is over de automatisering en deze wordt drievoudig uitgevoerd. Uniek wat hier is gepresteerd; zeker met die ampèrages. Van eventuele uitval zullen gebruikers dus nooit iets kunnen merken en volledige uitval is uitgesloten.

Van der Sijs Techniek en Automatisering is actief en dan vooral in de marktsegmenten:

 • Gezondheidszorg
 • Datacenters
 • Retail
 • Utiliteit
 • Horeca
 • Computercenters

Coen Hogendoorn is al ruim 25 jaar gedreven om het onmogelijke waar te maken. Dus heeft u informatie nodig,
bel Coen. U kunt hem bereiken op: 0343-595090