Laadpleinen
Slimme, toekomstgerichte laadoplossingen

Van der Sijs Techniek en Automatisering, pionier in de totaaloplossing voor het laden van elektrisch voertuigen weet als geen ander hoe snel de EV markt groeit. Het laadsysteem dat door Van der Sijs is ontwikkeld, anticipeert op de toename van volume en voldoet aan de hoogste veiligheidseisen en de nieuwste technologische ontwikkelingen. Uiteraard op basis van de hoogste kwaliteit. Van der Sijs Techniek en Automatisering levert laadpleinen (voor elke vorm van elektrisch vervoer) die tot 100 laadpunten opgeschaald kan worden.

De combinatie van duurzame energie, beschikbare accucapaciteit van elektrische auto’s en de wensen van individuele EV-rijders vormen de basis van een slimme laadplein. Gezien de groei van het aantal elektrische auto’s en de toename van de productie van zonne- en windenergie, is het van belang om op een slimme en duurzame manier middelen en bronnen in te zetten. Van der Sijs Techniek en Automatisering levert maatwerk en integreert middelen en bronnen door middel van onze slimme laadpleinen. Hierbij regelt een centraal systeem de stroomvoorziening naar alle beschikbare laadpunten. In tegenstelling tot losse laadpalen, die altijd op vol vermogen laden, stemt een laadplein de stroomtoevoer af op de wensen van de EV-rijder. Ook zorgt onze laadplein ervoor dat de maximum netcapaciteit niet overschreden wordt. Dit zogenaamde geavanceerd Loading Balancing Systeem heeft daarbij nog een groot voordeel: het zorgt ervoor dat met hetzelfde totaalvermogen als bij een traditionele laadpaal 4 tot 8 keer zoveel auto’s laden. Daardoor is een kostbare verzwaring van de netaansluiting vaak niet nodig of hoeft deze minder zwaar te worden uitgevoerd.

Door de koppeling aan lokaal opgewekte duurzame energie kunnen EV-rijders, door middel van Smart Charging, hun reis emissie-vrij vervolgen.

Mobiliteit is een vraagstuk waar Van der Sijs Techniek en Automatisering het antwoord op heeft. Met de optionele module Planned Charging wordt via een web interface ingesteld welk laadpunt voorrang krijgt of wordt uitgesteld omdat er bijvoorbeeld een voorkeur is voor zon- of windopgewekte energie. Keuzes als grijze of groene stroom zijn simpel aanklikbaar. Niet wachten maar rijden is het motto.

Investeren in een industrieel laadsysteem genereert een aanzienlijke kostenreductie door een lange afschrijftermijn. Een betaalbaar en uniek product waarbij de energieverdeler en het laadsysteem in elkaar zijn geïntegreerd. De gehele elektrische installatie is ondergebracht in één centrale regelkast. Deze centrale besturing wordt modulair opgezet voor het gekozen aantal laadpunten en kan worden uitgevoerd als binnen- en als buitenopstelling. De hardware voor alle laadaansluitingen is standaard geschikt voor 22kW en hiermee kan elke gangbare EV worden geladen (t/m 32A). Indien gewenst kan de hardware ook worden uitgevoerd voor een laadvermogen van 43kW (t/m 63A) per laadpunt. De installatie voldoet aan de gestelde eisen voor zowel het laden van EV’ s, als aan de elektrotechnische normen. We zijn ZE-Ready en EV Ready gecertificeerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Henk Roest.
Hij vertelt u graag welke voordelen onze slimme laadpleinen uw bedrijf biedt. U kunt hem bereiken op 0343-595090